Afronden klas voor SLT 1850 Wing Chun

23 mei 2024

Rémon heeft na 6 verschillende klassen te hebben gevolgd die van de SLT 1850 afgerond!

De SLT (Siu Lim Tao) is een bekende vorm in de Wing Chun wereld. Echter de 1850 versie is slechts bij enkelen bekend. Sommigen hebben zich de vorm 'eigen' gemaakt door het bestuderen van online te vinden video's maar de daadwerkelijke betekenis, uitvoeringswijze en achtergronden van de verschillende bewegingen ontbreken dan. Rémon heeft middels diverse gevolgde klassen de diepere betekenis mogen leren. Deze klassen bestonden uit het leren van de theorie en daarna het toepassen / oefenen van de theorie in de praktijk om zo daadwerkelijk te mogen ervaren wat het is. Daarop volgende correcties of vervolg stappen om zodoende de ervaring naar een hoger niveau te tillen. En hoewel dit slechts de basis is van wat Wing Chun 1850 is, is het niveau al dusdanig dat velen daar slechts van kunnen dromen. Dit komt mede door de vele uren die hij erin heeft gestoken en de intensieve begeleiding die hij heeft gehad. Met dank aan zijn tutor / mentor Hendrik Santo wiens kennis en inzet voor het behoud van de stijl en het doorgeven er van echt bewonderenswaardig is. Ik hoop dat jullie nog alle kennis en ervaringen met elkaar blijven uitwisselen want je bent nooit uitgeleerd. Sometimes a teacher, and always a student!

Je kunt het vergelijken met het halen van je rijbewijs. Als je slaagt voor je examen begint het leren rijden pas echt en ga je op verdere ontdekking om te kijken waar je allemaal naar toe kunt en hoe je je basisvaardigheden verder kunt automatiseren en optimaliseren. En hoe gaaf is het dat hij al deze kennis en ervaring kan delen bij de Real Zense trainingen?

Rémon, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Je hebt er keihard voor gewerkt en ik vond het super om van dichtbij je enthousiasme te mogen meemaken! En ik kijk uit naar alle vorderingen en vervolgstappen die nog gaan volgen!

Real Zense atom ikoon