Hoe Wing Chun acteur Robert Downey van zijn verslaving afhielp

23 januari 2017

Voor sommigen is Wing Chun een leuke hobby, voor anderen een manier van leven. Het geeft je een doel, discipline, je leert jezelf er beter door kennen. Voor Robert Downey is het zelfs meer dan dat, Wing Chun redde zijn leven.

Na jaren ernstige verslaving, afkick klinieken en arrestaties hoopte de 'Iron Man' dat Wing Chun hem zou helpen om weer routine en discipline in zijn leven terug te krijgen. En van meet af aan deed hij er alles aan om consequent te trainen.

Na een jaar vertelde Downey bij Oprah Winfrey hoeveel hij veranderd was door Wing Chun: "Ik kan bijna niet uitleggen hoezeer het mijn vermogen om beter te worden en gefocust te blijven heeft verbeterd. Het is een spirituele ervaring. Het heeft mij met beide benen op de grond gezet en een gevoel van spirituele strijdvaardigheid losgemaakt voor mijzelf en mijn omgeving"

Ook bij David Letterman kon de acteur zijn enthousiasme niet bedwingen "Ik heb mij volledig op Wing Chun gestort" om vervolgens Biu Tze vorm te demonstreren.

In zijn laatste rollen als Iron man en Sherlock Holmes gebruikt Downey zijn vaardigheden voor het stuntwerk. Alle vechtscenes doet hij nu zelf.

Hoe Wing Chun acteur Robert Downey van zijn verslaving afhielp
Real Zense atom ikoon