Nieuws


Wooden Dummy / Muk Yan Chong en extra trainingen

SInds enkele weken is er bij EWO Wingtczun Kungfu te Tilburg de mogelijkheid om op een Wooden Dummy, ook wel Muk Yan Chong genoemd, te trainen. De dummy is een zogenoemd 'wandmodel'. Dat wil zeggen dat deze m.b.v. latten is opgehangen in tegenstelling tot een vloermodel welke, zoals de naam al doet vermoeden, op de grond staat. Voordeel is dat een wandmodel dummy 'natuurlijker' veert. Vanwege de beperkte mogelijkheden om de dummy aan de wand te bevestigen hebben we een sterk en robuust aluminium frame geconstrueerd waaraan de dummy wordt vastgemaakt.

Lees meer

Vierde TG voor Remko Steffers

Afgelopen weekend ontving Remko zijn 4e TG certificaat uit handen van Sifu Edgar Zimmermann (9e PG). Gedurende de voorafgaande 2 uur durende privéles kwamen o.a. de Sam Chien vorm en de Long Pole - Luk Dim Boon Kwun vorm aan de orde.

Nieuw seizoen van start

Na de zomerstop is het nieuwe seizoen weer van start gegaan. Omdat 2015 ons eerste lustrumjaar is hebben we, naast de maandelijkse advertentie en een artikel in Focus op Reeshof, EWO Wingtczun Kungfu nog wat meer onder de aandacht geprobeerd te brengen. Ruim 15.000 flyers vielen met het bewaarmagazine in de hele wijk in de bus.

Privéles

Om het niveau van de training op een zo hoog mogelijk niveau te houden zijn beide instructeurs, Rémon van Westenbrugge en Remko Steffers, recent weer voor privéles bij Sifu Edgar Zimmermann geweest (zie foto; v.l.n.r. Rémon, Remko & Sifu Edgar). Tijdens deze trainingen, die regelmatig plaats vinden, komen zowel de diverse reeds bekende als nieuwe programma's en technieken aan de orde.

Dit maal kwamen o.a. de Wooden Dummy (Muk Yan Chong), een aantal two-man sets van de Sap Yat Sau vorm en de Long Pole (Luk DIm Boon Kwun) aan de orde. Voor meer informatie hierover zie de diverse vormen en trainingsprogramma's die worden beoefend bij EWO Wingtczun Kungfu.

NIEUWSARTIKEL JULI Wingchun Tilburg

Atikel Juli Focus op Reeshof.

Instructeur Rémon van Westenbrugge behaald 3e Teacher Grade (TG)

Instructeur Rémon van Westenbrugge ontving zaterdag 18 April j.l. na een ruim 3 uur durende workshop zijn 3e Teacher Grade (TG) certificaat van Sifu Edgar Zimmermann. Tijdens de workshop kwam werd o.a. Rémons vaardigheden m.b.t. de eerste 3 sets van de Muk Yan Chong / Wooden Dummy vorm gecontroleerd. Verder kwamen een aantal Biu Tze secties aan de orde, evenals de Sam Chien vorm. Proficiat!