Tien redenen om Wing Chun te gaan beoefenen

Tien redenen om Wing Chun te gaan beoefenen

1. Zelfverdediging

Dit is natuurlijk de belangrijkste reden waarom veel mensen Wing Chun beoefenen. Wing Chun heeft zijn naam gevestigd in de straten van Hong Kong en Foshan waar het zichzelf moest bewijzen tegen andere Kung Fu stijlen zoals Shaolin Kung Fu.

Wing Chun maakt gebruik van slimme principes waarin balans, kennis van het lichaam en effectief bewegen je een voordeel verschaffen ten opzichte van grotere tegenstanders.

Real Zense Wing Chun leert je niet alleen jezelf te verdedigen, maar ook om situaties in te schatten en escalatie te voorkomen.

2. Meer zelfvertrouwen

Met Real Zense Wing Chun leer je jezelf te beschermen tegen geweld en de kracht van de tegenstander tegen hemzelf te gebruiken. Het feit dat je jezelf kunt verdedigen geeft je al direct een meer weerbare houding, waardoor je minder snel in problemen zult komen.

3. Geschikt voor iedereen

3. Geschikt voor iedereen

Volgens de legende is Wing Chun bedacht door een vrouw. De stijl is dan ook opgebouwd uit korte, snelle bewegingen die voor iedereen geschikt zijn, jong, oud groot of klein.

4. Omdat het leuk is!

Onze trainingen gebeuren op een rustige manier, met respect voor elkaar, zodat je in een veilige omgeving deze zelfverdedigingssport kunt leren.

Onze club staat bekend om de positieve sfeer waarin plaats is voor iedereen.

5. Bruce Lee en Ip Man

5. Bruce Lee en Ip Man

Wing Chun is wereldwijd bekend geworden door Bruce Lee die Wing Chun gebruikte als basis voor het Jeet Kune Do.

De laatste jaren is Wing Chun vooral bekend geworden door de fantastische IP Man filmserie.

6. Werken aan je gezondheid

Met Wing Chun kun je een Martial Art beoefenen zonder risico op blessures. Oefeningen gebeuren bij EWO vooral via vaste vormen. Daarnaast is er ‘Chi Sao’ een vorm van ‘sticky hands’ waarbij je probeert je tegenstander te controleren met balans en sensitivity.

Deze oefeningen ontwikkelen je motoriek, balans en uithoudingsvermogen zonder de risico’s die sparring met zich meebrengen.

7. Verruimt je kijk op het leven

7. Verruimt je kijk op het leven

Wing Chun komt uit China en omarmt dan ook de Oosterse leerwijzen. Respect voor elkaar en leven in harmonie met anderen en de wereld. Maar ook een meer spirituele benadering van het leven, gebaseerd op eeuwenoude filosofen.

8. Mindfullness

Voor Wing Chun heb je focus nodig. Het vereist bewustzijn van je eigen en andermans motoriek om te begrijpen hoe het menselijk lichaam functioneert.

Tijdens een training ben je volledig geconcentreerd op de bewegingen en reacties en vergeet je andere zorgen. Naarmate je beter wordt in deze kunst wordt het effect ervan ook steeds sterker.

9. Coordinatie en lichaamsbeheersing

9. Coordinatie en lichaamsbeheersing

Wing Chun geeft je scherpere reflexen, een betere lichaamsbeheersing en conditie. Vormen, drills en chi sao (sticky hands) kunnen complex zijn. Door deze vormen te oefenen krijg je meer balans, lichaamsbeheersing en ontwikkel je een goede intuitie over je eigen en andermans bewegingspatronen.

10. Tevredenheid

10. Tevredenheid

Je kunt jezelf verdedigen, je conditie is vooruit gegaan, je focus is beter, je bent meer ontspannen. Maar uiteindelijk voel je je vooral goed omdat je dit allemaal bereikt hebt en je nog veel meer kunt bereiken!

Geef je op voor een gratis Proefles!

Voor algemene vragen kun je gebruik maken van ons contactformulier op de contactpagina

Je kunt ons bellen, WhatsAppen of het formulier hieronder invullen.

Bel: 06 37 44 41 07

WhatsApp: Wing Chun WhatsApp

Velden met een * zijn verplicht