Zelfverdediging vrouwen

Wing Chun zelfverdediging voor vrouwen

Weerbaarheid en zelfverdediging voor vrouwen in Tilburg

Weerbaarheid en zelfverdediging voor vrouwen in Tilburg

Wilt u zich als vrouw veiliger voelen op straat? Of wilt u op een leuke manier werken aan uw gezondheid en zelfvertrouwen? Bent u op zoek naar een cursus zelfverdediging?

Volgens de legende is Wing Chun bedacht door een non die dit vervolgens heeft geleerd aan een jonge vrouw genaamd Yim Wing Chun. De stijl is dan ook opgebouwd uit korte, snelle bewegingen die juist geschikt zijn voor vrouwen.

Onze trainingen gebeuren op een rustige manier, met respect voor elkaar, zodat u in een veilige omgeving deze zelfverdedigingssport kunt leren.

Tips voor vrouwen zelfverdediging

Houding

Hou er rekening mee dat een dader zijn slachtoffer uitkiest. Doordat u meer zelfvertrouwen ontwikkelt met Wing Chun, krijgt u ook een weerbare houding. Dat is meteen de grootste winst van een zelfverdedigingscursus.

Inschatting

Door regelmatig te trainen wordt u minder verrast in bedreigende situaties en reageert u adequater. Wanneer u rustig blijft kunt u ook helder nadenken en bijvoorbeeld naar de voordeur van een huis lopen om te doen alsof u thuis komt of iemand anders aanspreken.

Als het dan toch mis gaat..

In eerste instantie blijft preventie dus de beste manier om ernstige situaties zoals beroving en aanranding te voorkomen. Alleen al de overtuiging dat u zich kunt verweren maakt een enorm verschil. Komt het dan toch zover dan kunt u uw vuisten en voeten gebruiken om een kordaat antwoord te geven.

Verdediging leer je door te trainen

De beste manier om technieken te leren is natuurlijk door ze regelmatig te oefenen. Bij Real Zense Wing Chun leert u daadwerkelijk zich los te maken uit een verwurging, hoe u reageert als iemand uw arm vastpakt of naar u grijpt.

De training

De training gebeurt in en ontspannen sfeer, met respect voor elkaar en ieders niveau. Wat je leert:

  • Vormen (vergelijkbaar met Kata's bij andere vechtkunsten);
  • Two men sets (trainingprogramma's met partner, niet te verwarren met sparren!);
  • Drills (conditionering van automatische reacties);
  • Slagtraining (richting, snelheid en kracht);
  • Toegepaste zelfverdediging.

Groepslessen

Real Zense Wing Chun Kungfu wordt vooral in de vorm van groepslessen onderwezen. In Tilburg zijn de groepslessen gemengd qua trainingsniveau, leeftijd en sekse. Uiteraard wordt er wel rekening gehouden met trainingsniveau en persoonlijke voorkeuren.

De instructeurs

De instructeurs

RĂ©mon (links) beoefent al sinds 2001 Wing Chun.

Remko (rechts) beoefent al sinds 1999 Wing Chun. Remko.

Bekijk een video over Wing Chun als zelfverdediging voor vrouwen (febr 2016)

Interesse? Volg een gratis proefles!

We leggen u de principes natuurlijk het liefst persoonlijk uit. U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken om te ervaren of het bij u past. Lessen worden gegeven op maandag en woensdag van 20.00 tot 21.30 uur.

Je kunt ons bellen, WhatsAppen of het formulier hieronder invullen.

Bel: 06 37 44 41 07

WhatsApp: Wing Chun WhatsApp

Velden met een * zijn verplicht