Zelfverdediging en weerbaarheid

Zelfverdediging

Met EWO Wing Chun leer je jezelf te beschermen tegen een aanval en de kracht van de tegenstander in te zetten. Op die manier vergroot het je zelfvertrouwen en weerbaarheid.

Wing Chun maakt gebruik van slimme principes waarin balans, kennis van het lichaam en effectief bewegen je een voordeel verschaffen ten opzichte van grotere tegenstanders. Met de principes van dit systeem leer je jezelf werkelijk te verdedigen.

Wing Chun is geschikt voor vrijwel iedereen. Jong en oud, man en vrouw, sportief & atletisch of ongeoefend.

De trainingen worden gegeven in een ontspannen sfeer. Op een vriendschappelijke wijze oefenen we de technieken onderling.

Lichaamsbeheersing en zelfvertrouwen

Wing Chun geeft je scherpere reflexen, een betere lichaamsbeheersing en conditie. Het vermindert stress en frustratie. Het geeft je een positieve instelling en leert je je angst te managen.

Je wordt aangemoedigd om door te zetten. Je zult zien dat je daardoor meer kunt dan je voor mogelijk hield. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen. Je creëert een andere mindset!

Geef je nu op voor een gratis proefles!

Onze lessen worden gegeven op maandag en woensdagavond (zie Contact voor exacte tijden en locatie)

Velden met een * zijn verplicht

10 redenen om te beginnen met EWO Wing Chun

Op een rijtje:

 1. Je geduld zal toenemen.
 2. Je irritatie zal afnemen.
 3. Je stress zal verminderen.
 4. Je zult je rustiger voelen.
 5. Je lichamelijke conditie zal verbeteren.
 6. Je leert hoe je jezelf kunt beschermen tegen een aanvaller
 7. Je bent beter gefocust.
 8. Je leert beter omgaan met stress situaties.
 9. Je krijgt scherpere reflexen.
 10. Je voelt jezelf beter, je slaapt beter en je leeft een beter leven.

EWO KungFu heeft mijn leven er een stuk makkelijker op gemaakt. Hoewel het begon als een verplichting van mijn ouders om een vechtkunst te leren omdat ik verder weg ging studeren, is het uitgegroeid tot een passie.

Ik kan oprecht zeggen dat, nadat ik jarenlang gepest ben, ik door EWO KungFu veranderd ben van een grijze, stille muis naar iemand die niet met zich laat sollen. Waar assertiviteitscursussen faalden, heeft EWO KungFu succes gehad.

Ik kan iedereen die een beetje extra zelfvertrouwen, een uitlaatklep voor dagelijkse frustraties en/of een gevoel van saamhorigheid kan gebruiken, zeggen dat EWO KungFu de oplossing is. En tot slot is het een heerlijk gevoel om te weten dat je jezelf kunt verdedigen."

— Ilona Witteman, Ommen

Wat is Wing Chun?

Wing Chun is een eeuwenoude Kung Fu stijl, populair geworden door de films Yip Man en de invloed die de stijl op Bruce Lee heeft gehad. De specialiteit van Wing Chun is het gevecht op de afstand waar men elkaar werkelijk kan raken. Snelle stoten en trappen met een sterke verdediging worden gecoördineerd door bewegelijke standen en voetenwerk.

Omdat een Wing Chun beoefenaar in de regel zijn tegenaanval op hetzelfde moment uitvoert als zijn verdediging is de stijl in principe twee keer zo snel.

Korte impressie van de Wing Chun les

De training gebeurt in en ontspannen sfeer, met respect voor elkaar en ieders niveau. Wat je leert:

 • Vormen (vergelijkbaar met Kata's bij andere vechtkunsten);
 • Two men sets (trainingprogramma's met partner, niet te verwarren met sparren!);
 • Drills (conditionering van automatische reacties);
 • Slagtraining (richting, snelheid en kracht);
 • Toegepaste zelfverdediging.

Bekende Wing Chun beoefenaars

Wing Chun is vooral bekend van Bruce Lee die van zijn 15e tot zijn 18e leerling was van Yip Man, een van de bekendste Wing Chun 'sifu's' die deze verdedigingskunst wereldwijd beroemd heeft gemaakt. Maar ook nu zijn er bekende beoefenaars zoals Robert Downey (Iron man en Sherlock Holmes acteur) voor wie Wing Chun letterlijk levensreddend is geweest.

Andere bekende Wing Chun beoefenaars zijn Christian Bale (Batman) en Nicholas Cage

De instructeurs

Rémon (links) beoefent al 14 jaar Wing Chun en bezit de 3e TG (Teacher Grade).

Remko (rechts) beoefent al meer dan 16 jaar Wing Chun. Remko bezit 4e TG (Teacher Grade).