Real Zense - Wing Chun 1850

Real Zense - Wing Chun 1850 betekenis

Real Zense Institute is de organisatie die deze vechtkunst vorm (Art), van Wing Chun verzorgt.

Real is vrij vertaald echt of authentiek, reëel en realistisch.

Zense is een samenvoeging van het (boeddhistische ) Zen wat betrekking heeft op je mentale en spirituele conditie en Sense wat zowel gevoel als begrijpen omvat.

Bij het trainen van Real Zense Wing Chun werk je aan:

  • Coördinatie en lichaamsbeheersing
  • Vergroting van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen
  • Geestelijke balans en ontspanning
  • Lichamelijke gezondheid

Stijlkenmerken

Real Zense Wing Chun is een vorm van Wing Chun die gekenmerkt wordt door natuurlijke, vloeiende en cirkelvormige bewegingen, aanvallen op verschillende hoogtes, in verschillende richtingen en daarbij explosieve kracht ontwikkelt. Dit komt voort uit de Eternal Spring vormen. De statische technieken van de Yip Man lijn zijn bij ons minder rechtlijnig en met gebruik van het hele lichaam in plaats van enkel de armen; zie de Youtube video hiernaast.

Geef je op voor een proefles!

We leggen u de principes natuurlijk het liefst persoonlijk uit. U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken om te ervaren of het bij u past. Onze lessen worden gegeven op maandag en woensdagavond (zie Contact voor exacte tijden en locatie)

Je kunt ons bellen, WhatsAppen of het formulier hieronder invullen.

Bel: 06 37 44 41 07

WhatsApp: Wing Chun WhatsApp

Velden met een * zijn verplicht

Wing Chun invloeden

Wing Chun invloeden

Real Zense Wing Chun zoals onderwezen in Tilburg is een Wing Chun stijl uit de lijn van Yip Man (via Leung Ting), Chu Chung Man (via Cheng Kwong) en Tang Yik (via Tang Chung Pak en Sunny So). Op de foto hierboven ziet u Yip Man met Chu Chung Man en Tang Yik. Daarnaast worden er elementen van Yik Kam Wing Chun (via Hendrik Santo) onderwezen.