EWO WingTczun betekenis

EWO betekent "Ezcrima WingTczun Organisation"

EWO is de organisatie voor realistische vechtkunsten en de meest effectieve vorm van zelfverdediging. Hoewel de beste zelfverdediging het vermijden van conflicten is, zul je niet altijd in de gelegenheid zijn een fysieke aanval te vermijden. EWO zorgt ervoor dat je op zulke kritieke momenten beheerst en zeer bekwaam kunt handelen. Daarnaast houdt de EWO-training ook in:

  • Co√∂rdinatietraining en lichaamsbeheersing
  • Vergroting van zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen
  • Geestelijke balans en ontspanning
  • Lichamelijke gezondheid

Stijlkenmerken

EWO WingTczun is een vorm van Wing Chun die gekenmerkt wordt door vloeiende en cirkelvormige bewegingen, aanvallen op verschillende hoogtes, in verschillende richtingen en daarbij explosieve kracht ontwikkelt. Dit komt voort uit de Eternal Spring vormen. De statische technieken van de Yip Man lijn zijn bij ons minder rechtlijnig en met gebruik van het hele lichaam in plaats van enkel de armen; zie de Youtube video hiernaast.

Geef je op voor een proefles!

We leggen u de principes natuurlijk het liefst persoonlijk uit. U kunt geheel vrijblijvend een afspraak maken om te ervaren of het bij u past. Onze lessen worden gegeven op maandag en woensdagavond (zie Contact voor exacte tijden en locatie)

Velden met een * zijn verplicht

Siu Nim Tao EWO stijl

Wing Chun invloeden

EWO WingTczun zoals onderwezen in Tilburg is een Wing Chun stijl uit de lijn van Yip Man (via Leung Ting), Chu Chung Man (via Cheng Kwong) en Tang Yik (via Tang Chung Pak en Sunny So). Op de foto hierboven ziet u Yip Man met Chu Chung Man en Tang Yik.