De Wing Chun instructeurs

Remko Steffers

Als tiener was Sifu Remko al geïnteresseerd in martial arts. Dit kwam o.a. door diverse films met Chuck Norris, Bruce Lee en Steven Seagal. In ´99 besloot hij daadwerkelijk een martial art te gaan leren en was eigenlijk op zoek naar een Aikido school. Metname het idee van gebruik maken van de kracht van je tegenstander en het schijnbaar ´eenvoudig´ buiten gevecht stellen van je tegenstander trokken hem aan. Toen kwam hij in aanraking met WingTczun wat in Breda werd onderwezen door zijn Sihing Bas Cornelissen. Na enige jaren mocht hij deelnemen aan de trainersopleiding onder leiding van Sifu Edgar Zimmerman. In totaal beoefent Sifu Remko nu c.a. 21 jaar WingTczun. Verder heeft hij een Business Communication Professional en Master opleiding afgerond (aan de Sirius Academy, opleiding tot coach) . Door het volgen van de basistraining Rots en Water is hij tenslotte ook gecertificeerd Rots en Water trainer.

Rémon van Westenbrugge

Sifu Rémon was, net als Remko, ook als tiener al geïnteresseerd in martial arts. Inspiratie kwam voort uit kungfu films met Bruce Lee en Jackie Chan. Zijn eerste ´training´ begon op een zelfgemaakte bokszak op zolder. Op zijn 16e begon hij met boksen op de Bredase Boksring. In die tijd was hij ook fan van Steven Seagal en het idee van gebruik maken van de kracht van je tegenstander en deze daarmee uitschakelen trokken hem aan. Daarom ging hij zoeken naar een vechtkunst waar dat principe wordt gebruikt en zodoende kwam hij in aanraking met WingTczun, destijds in Breda onderwezen door Sihing Bas Cornelissen. Hoe meer hij trainde, hoe interessanter hij het vond. Na enige jaren trainen is hij begonnen met de trainersopleiding onder leiding van Sifu Edgar Zimmerman. Sifu Rémon beoefend al 25 jaar aan vechtkunst waarvan 19 jaar Wingchun. Hij heeft eveneens de Business Communication Professional en Master opleiding afgerond en is ook gecertificeerd Rots en Water trainer.

Edgar Zimmermann

In 1994 begon Sifu Edgar Zimmermann met het onderwijzen van zelfverdediging en WingTczun/ Wing Chun/ Wing Tsun Kungfu in Enschede. Edgar is de EWO WIngTczun hoofdinstructeur.