Wing Chun voor kinderen

Wing Chun Kung Fu voor kinderen

Zelfvertrouwen en weerbaarheid voor kinderen met Wing Chun

Met Wing Chun Kungfu leren kinderen (tussen de 8-13 jaar), op een fantastische manier Kungfu!

Door deze Chinese vorm van zelfverdediging ontwikkelen kinderen zelfvertrouwen, weerbaarheid, lichaamscoördinatie en conditie op een leuke en speelse manier.

Naast lichaamsbeweging en zelfverdediging leren ze ook een stukje mentale weerbaarheid. Met de oefeningen leer je focussen op een doel, samenwerken en voor jezelf durven opkomen.

Deze technieken krijgen ze op een veilige en vertrouwde wijze aangeleerd waarbij onderling respect erg belangrijk is.

Meld je aan voor een gratis proefles!

De lessen zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 8 jaar tot 13 jaar. Kijk bij contact voor de trainings- en openingstijden!

Heb je interesse of ben je nieuwsgierig geworden, meld je dan aan voor een gratis proefles.

Je kunt ons bellen, WhatsAppen of het formulier hieronder invullen.

Bel: 06 37 44 41 07

WhatsApp: Wing Chun WhatsApp

Velden met een * zijn verplicht

Bekijk onze Wing Chun kids les

Wat is Wing Chun?

Wing Chun is een Chinese verdedigingskunst die volgens de legende door een vrouw ontwikkeld is om zich tegen een man te kunnen verdedigen.
Om die reden gaat Wing Chun uit van techniek boven kracht. Door op een slimme manier de aanval te kunnen pareren kan een zwakker iemand zich tegen een grotere tegenstander verdedigen.
De laatste jaren is Wing Chun vooral bekend geworden door de “Yip Man” films die de historie op een fraaie manier in beeld heeft gebracht.

De bekende Wing Chun meester Yip Man, samen met leerling Bruce Lee

Is Wing Chun geschikt voor kinderen?

Natuurlijk! Juist omdat Wing Chun uitgaat van techniek boven kracht is deze vorm van zelfverdediging perfect om kinderen op een vreedzame manier meer zelfvertrouwen en weerbaarheid mee te geven.

Onze benadering is niet alleen sportief, zoals je vaak ziet bij judo voor kinderen, maar ook filosofisch en educatief. Met de coachingsachtergrond van de instructeurs is er extra aandacht voor zelfvertrouwen, een positieve mindset, balans, lichaamstaal, contact en communicatie.

Opbouw van de lessen

Opbouw van de lessen

Voor kinderen wordt Wing Chun spelenderwijs en in een veilige omgeving aangeleerd. De focus ligt op technieken, samenwerken, lichaamsbeheersing en mentale ontwikkeling.

Enkele leermethodes zijn bijvoorbeeld:

  • Vormen. Het eigen maken van de Wing Chun technieken
  • Slagtraining. Je gaat stoten in de lucht, tegen een stootzak of tegen stootkussens die je trainingsmaatje vasthoudt
  • Aanval en verdediging door middel van gevoelstraining. Het afwenden van een aanval en deze tegen de aanvaller gebruiken.
  • Kracht en conditie. Dit is vooral spelvorm.

De vier elementen

De vier elementen

Wij werken op basis van 4 elementen:

1. Fire - explosief, voor jezelf opkomen

2. Wind - omleiden aanvallen, intuïtie

3. Water - flexibiliteit, samenwerken

4. Earth - stevig staan, zelfvertrouwen

Rots en Water

Rots en Water

Rots en Water is een weerbaarheidsprogramma voor kinderen waarbij Rots staat voor stevig staan, goed adem kunnen halen en zelfvertrouwen. Water staat voor vriendschap en samenwerking.

Het programma sluit nauw aan bij onze aanpak, waarbij we fysieke actie zoals stoottraining combineren met mentale ontwikkeling en onderling contact.

Waar wij verder gaan is de diepte en historie van Kung Fu, gebaseerd op honderden jaren ontwikkeling in China en filosofisch onderbouwd, waardoor het jaren blijft boeien.

Instructeurs Remko en Rémon hebben beide de Rots en Water training gevolgd en aan hun lesprogramma toegevoegd.

De instructeurs

De instructeurs Rémon en Remko leren je fysiek en mentaal te reageren op allerlei situaties die je op school of op straat tegenkomt. Ze beoefenen al meer dan 20 jaar Wing Chun en geven al bijna tien jaar Wing Chun les in de Reeshof in Tilburg. Daarnaast zijn ze allebei gecertifieerde coaches waardoor er extra aandacht is voor zaken als zelfvertrouwen, een positieve mindset, balans, lichaamstaal, contact en communicatie.

Heb je interesse of ben je nieuwsgierig geworden, meld je dan aan voor een gratis proefles!